Wat is detailing?

Regelmatig wordt ons gevraagd: “Wat is detailing?”.
Het is een term die velen eerder hebben gehoord, maar wat is detailing nu precies en wat kan men ervan verwachten? Mensen denken vaak dat een carwash en auto detailing hetzelfde zijn, terwijl ze in feite heel wat verschillen van elkaar.

Detailing omvat namelijk een grondige reiniging en reconditionering van zowel het interieur als het exterieur van uw voertuig. Het is een zorgvuldig, stapsgewijs proces om de schoonheid van uw voertuig te herstellen en uw investering te beschermen.
Detailing diensten omvatten meer dan alleen auto’s, zowel vrachtwagens, bussen, SUV’s, campers, boten, motorfietsen en zelfs vliegtuigen. 

aanbrengen paint protection film

De belangrijkste aspecten van detailing zijn het veilig en optimaal beschermen van uw voertuig tegen verschillende elementen.
Een veel voorkomende misvatting is dat de “blankelak of vernislaag” van een voertuig de lak beschermt en dat daarom regelmatig onderhoud van het lakwerk niet vereist is. In werkelijkheid moet er minstens 2 x per jaar een waxlaag worden aangebracht op het lakwerk als bescherming tegen verontreinigingen en oxidatie. Hoewel sommige dealers op het moment van aankoop een extra beschermingspakket voor je wagen aanbieden, moet dit niet als een permanente oplossing worden beschouwd. Deze ‘aankoopbescherming’ gebeurt ook meestal met producten van lagere kwaliteit en vervaagt dus ook snel.

Detailing kan bovendien meer dan enkel de bescherming van de buitenlaag omvatten. Algemeen bestaan er meerdere detailniveaus die elk variëren in services en natuurlijk ook de kostprijs. Daarnaast kan de kostprijs van deze niveaus ook grote verschillen vertonen omdat er in de detailingwereld geen uniforme richtlijnen zijn op het gebied van uitvoering, prijzen en producten. Het kan dus goed zijn dat je voor een lakbehandeling meer betaalt en minder kwaliteitsvolle producten op je wagen belanden dan bijvoorbeeld een andere detailer in de buurt. Bijdragende factoren voor deze variaties kunnen zijn: verschillende opleidingsniveaus, servicekwaliteit, professionaliteit en de gebruikte producten en apparatuur

Een laatste misconceptie is dat detailing een ‘kwalitatieve carwash’ is waarvan je na een uurtje wachten kunt wegrijden.

Een grondige en hoogwaardige detailing neemt echter enkele uren in beslag, zeker als dit door hoogopgeleide detailers wordt uitgevoerd. Ook de conditie van de wagen heeft een invloed op de benodigde tijd. Een wagen die 8 jaar oud is zal meer voorbereidingswerk vergen dan een wagen van 2 jaar oud.

Tot slot komt hier ook nog het serviceniveau bij. Wordt er enkel een lakbescherming uitgevoerd of wordt het lederen interieur ook hersteld? Bij een volledige detailing kan je verwachten dat elk detail van uw voertuig wordt beoordeeld en schoongemaakt, inclusief alle scheuren en spleten. Dus of u nu net een voertuig hebt gekocht of klaar bent om uw voertuig te verkopen of gewoon wilt dat uw auto er weer fantastisch uitziet door de oorspronkelijke schoonheid te herstellen, professionele autodetailing kan uw voertuig van gewoon naar buitengewoon maken.

Meer weten over onze detailing?

Sluit Menu
×
×

Winkelmand