Tips & Tricks

Hoe vaak moet ik mijn auto wassen?

We hebben ons allemaal schuldig gemaakt aan het nog een dag uitstellen van onze wasstraat, het negeren van het vuil dat langs de zijkanten kruipt en de vogelpoep die zich op het dak van de auto verzamelt.

Maar hoewel het normaal is om af en toe van uw reinigingsschema af te wijken, kan deze opeenhoping van vuil een negatieve invloed gaan hebben op uw lakwerk.

Of u nu uw nieuwe auto heeft geleased of gekocht, u investeert vaak veel geld in autorijden, dus het is belangrijk om goed voor uw auto te zorgen. Regelmatig schoonmaken kan u helpen uw auto-onderhoudschecklist bij te houden en uw auto zal er langer beter uitzien.

U weet dus hoe u een auto moet wassen, maar hoe vaak moet u uw auto wassen? In deze gids bespreken we of u misschien te veel wast, wat de beste tijden zijn om te wassen en wat u weet over automatische wasstraten.

Kun je te vaak wassen?

Als u zich zorgen maakt dat uw twee keer per maand wassen uw auto verpest, hoeft u zich geen zorgen te maken. In de meeste gevallen was je waarschijnlijk niet vaak genoeg om schade aan te richten.

Als u uw auto echter te vaak raakt met sponzen, borstels, chemicaliën en meer, zal dit zijn tol eisen. We houden allemaal van een mooie schone auto, maar door wassen slijt je blanke lak geleidelijk, dit is de laatste beschermende laag op de buitenkant van je auto.

De meeste buitenkanten zijn tegenwoordig afgewerkt met behoorlijk stevig spul, maar het is nog steeds de moeite waard om te overwegen of je meer schade dan goed zou kunnen veroorzaken. Als je meer dan eens per week wast, zou dat eigenlijk alleen moeten zijn als je auto het echt nodig heeft.

Wanneer moet je je auto wassen?


Als algemene regel geldt dat autobezitters zich minstens om de twee weken moeten wassen of spoelen. De beste frequentie en tijd om uw auto te wassen hangt echter af van een aantal verschillende factoren, zoals waar u woont, de tijd van het jaar en waar u uw auto bewaart.

Seizoen


Auto's in warmere droge klimaten hoeven over het algemeen minder te worden gewassen, omdat de grootste zorg waarmee u te maken krijgt, stofophoping is.

Hoewel het nog steeds goed is om regelmatig te wassen (ongeveer tweewekelijks of minstens één keer per maand), wilt u misschien meer focussen op hoe vaak u uw auto waxt. Autowax of -afdichtmiddel helpt de buitenkant van de auto te beschermen tegen intense stralen die de lak van de auto kunnen doen vervagen en barsten.

Als je in een koeler klimaat leeft, heb je waarschijnlijk de hele wintermaanden te maken met vuil, sneeuw, zout en regen. Deze laten allemaal resten achter op uw auto die corrosief kunnen zijn en de beschermende coating beginnen weg te slijten.

Het is vooral belangrijk om regelmatig te wassen als uw straten zijn bekleed met strooizout en gruis. Zout kan aanzienlijke slijtage en schade aan het lakwerk veroorzaken en na verloop van tijd zelfs uw onderstel gaan roesten.

Auto opslag


Het valt niet te ontkennen dat wanneer u uw auto op straat laat staan, deze vatbaar is voor allerlei soorten vuil en schade.

Uw auto onder een boom parkeren lijkt misschien een betere optie dan hem in de zon te laten staan, maar langdurig onder bomen kan een even negatieve invloed hebben op uw auto. Afgevallen bladeren lijken misschien een klein ongemak om schoon te maken, maar als je ze een tijdje hebt laten liggen, kunnen de bladeren de lak gaan aantasten.

Je krijgt ook te maken met extra vuil van boomsap, ingewanden van insecten, takken, zure regen en vogelpoep op je auto. Je kunt niet zitten en je auto in de gaten houden, dus er is niemand die andere chauffeurs vertelt om die grote plas te vermijden die je auto in een laag modder zal dompelen.

Voor degenen die het geluk hebben een garage te bezitten, kunnen autowasschema's redelijk ontspannen zijn. Je zult er misschien versteld van staan ​​hoeveel vuil een auto kan verzamelen door alleen maar buiten te zitten, dus als hij binnen staat, heb je geluk! Afhankelijk van het seizoen en het klimaat hoeft u uw auto misschien maar één keer per maand te laten wassen.

Zijn wasstraten slecht voor uw auto?


De meesten van ons zullen ooit in ons leven een automatische wasstraat hebben gebruikt. Ze zijn snel, redelijk goedkoop en, belangrijker nog, besparen al het gedoe van een doe-het-zelf autowasbeurt.

Maar ze hebben onlangs een slechte reputatie gekregen omdat ze mogelijk meer kwaad dan goed hebben veroorzaakt. Traditionele wasstraten met roterende borstelharen zijn vaak harder dan de sponzen of microvezeldoeken die je zou gebruiken bij het handen wassen. Hoewel ze misschien handig zijn, kan het te vaak gebruiken van automatische wasstraten een langdurig effect hebben op de lak. Bijzonder stijve borstelharen kunnen microkrassen op het oppervlak van uw auto veroorzaken, en deze worden mogelijk pas zichtbaar nadat u de beschermers op het oppervlak van uw auto hebt versleten.

Autowasstraten met zachte doeken worden gezien als een gunstig alternatief, waarbij doeken worden gebruikt die het vuil zachter van je buitenkant verwijderen. Deze kunnen echter gelijke slijtage veroorzaken als de doeken niet goed of onvoldoende worden schoongemaakt. Vuil en puin van de vorige wasbeurt kunnen gemakkelijk nog aan de doek blijven kleven en u kunt onnodige krassen krijgen.

Helaas gaat het lakwerk bij het wassen van uw auto wel ten koste van de lak. De chemicaliën die worden gebruikt om al het vuil en modder van uw auto te verwijderen, hebben een schurend element, net als de borstel of spons die u gebruikt. De beste manier om schade tot een minimum te beperken, is door uw borstels en sponzen schoon en gescheiden te houden voor de verschillende onderdelen van uw auto, en natuurlijk om onze post over het wassen van een auto te raadplegen.

Verpest het wassen van uw auto de lak niet?


Zelfs als je graag met een vuile auto rondrijdt, zijn er genoeg redenen waarom je dat niet zou moeten doen. Hoewel u niet altijd een showroom klaar hoeft te hebben, zal het niet bijbenen van het wassen een negatieve invloed hebben op uw verfbeurt.

Het maakt niet uit hoe vaak u waxt, als u gedurende lange tijd overmatig vuil op uw auto laat zitten, zal uw blanke lak wegslijten en kan dit leiden tot roesten en veel sneller vervagen van de verf dan normaal.

Naast de esthetische slijtage kan het ook gevaarlijk zijn voor uzelf en andere bestuurders. Slecht zicht kan gemakkelijk leiden tot ongevallen en u kunt een boete krijgen van maximaal £ 1.000 voor het hebben van een onleesbaar kenteken.

Of u uw auto nu met de hand, een hogedrukreiniger of zelfs een automatische wasstraat wilt wassen, u zult de vruchten plukken van wat extra aandacht. Uw goed onderhouden auto zal zeker langer meegaan, en als u besluit om te verkopen, zult u waarschijnlijk een hogere inruilwaarde behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *